Wanneer je een leesbril nodig hebt is er voldoende keuze om deze te kunnen kopen maar om hieruit een keuze te maken is niet eenvoudig. Er moet dan gekeken worden of de leesbril past bij je gezicht maar ook bij je stijl. Belangrijk is dan om te kijken of het montuur van de bril niet te opvallend of niet te onopvallend is maar ook of de kleur bij je past. In dit artikel geven we je verschillende tips die je kunt gebruiken om een keuze te maken bij het aanschaffen van een kwalitatieve leesbril.

 

Persoonlijkheid

In eerste instantie is het belangrijk om te bepalen wat je persoonlijke stijl is en wat past bij je persoonlijkheid. De een staat graag in de spotlights maar terwijl een ander liever niet de aandacht trekt. Er wordt vaak onderscheid gemaakt tussen drie verschillende types. Het eerste type wordt gekenmerkt door de mensen die kiezen voor een natuurlijke en comfortabele look. Voor dit type is het belangrijk dat de leesbril niet teveel opvalt. Daarnaast is er het type met een klassieke stijl maar die toch willen meegaan met de modetrends. Een leesbril is een onderdeel van de totale look waarbij het belangrijk is om een goede balans te hebben tussen stijl en kwaliteit. Als laatste zal het derde type een leesbril kiezen als accessoire. Dit type gaat voor brillen die een mode accessoire zijn en opvallen. Bij het maken van de keuze voor het kopen van een leesbril is het belangrijk om na te gaan welk type je bent.

 

Gelaatsvormen

Bij het kopen van een kwalitatieve leesbril is je gelaatsvorm doorslaggevend bij de keuze van een nieuwe leesbril. Er kan een spectrum worden opgesteld waarbij de perfecte bril die het beste past bij jouw gelaatsvorm kan worden uitgekozen. Mensen met een langwerpig of hoekig gezicht kunnen het beste gaan voor een leesbril die zachte lijnen heeft. Wanneer je een gezicht met ronde vormen hebt kun je beter gaan voor een leesbril met hoekige lijnen. Op deze manier kan een bril je gelaatsvormen in evenwicht brengen. Andere gezichtselementen die essentieel zijn bij de keuze voor de bril zijn je wenkbrauwlijn en neus.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *