Het is voor motorrijders verplicht om een beschermende motorhelm te dragen tijdens het motorrijden. Aangezien kwalitatieve motorhelmen aan de dure kant kunnen zijn wordt het aangeraden om je helmen goed te onderhouden, niet perse omdat ze beschadigt kunnen raken maar meer om het comfort en zo ook de veiligheid hoog te houden. Maar wat kan je nou precies doen? Champion Helmets legt het uit.

Zorg dat je de binnenkant regelmatig reinigt

Doordat de binnenvoering constant in contact is met je huid heeft het het meeste te verduren, zeker tijdens warmere dagen omdat je dan veel transpireert of wanneer er veel gel, wax of andere haarproducten worden gebruikt. Dit gaat op ten duur invloed hebben op de staat van de binnenkant wat het comfort weer omlaag kan brengen. Je kan dit voorkomen door gebruik te maken van speciale balaclavas (een soort muts die je onder de helm draagt) of door regelmatig met speciale middeltjes de binnenkant te wassen.

Houdt je vizier schoon

Het vizier van je motorhelm is gemaakt van kunststof en daarmee kan het goed tegen een stootje. Het is wel belangrijk om deze schoon te houden omdat het na een rit vaak vol zit met insectenresten en ander vuil. Hoe stevig en krasbestendig zo’n helm ook is, tegen het gebruik van papier kan het niet. In papier zitten namelijk houtvezels verwerkt wat op ten duur het vizier helemaal zal bekrassen. Je zal er nog wel goed door kunnen kijken alleen de coatings die erop zitten zullen weg zijn, wat weer gevaarlijk kan zijn aangezien water er niet goed meer vanaf kan stromen. Het beste is om een zachte doek te pakken, denk bijvoorbeeld aan een microvezeldoek, in combinatie met een vizier reiniger heb je al het vuil er zo af gehaald.

Houdt de helm rubbers in goede conditie

De helm rubbers zorgen voor een goede afdichting van de randen, als deze niet onderhouden worden dan kunnen ze gaan uitdrogen. Dit uitdrogen zal ervoor zorgen dat de afdichting meer water door kan laten en dit wil je natuurlijk ook niet. Dit is niet comfortabel en kan daardoor zorgen dat je tijdens het rijden afgeleid wordt. 

Maak gebruik van een motorhoes

Stop de helm als je deze niet gebruikt altijd in een hoes, zo bescherm je hem tegen vuil en stof. Ook kan je de helm zo niet beschadigen als je deze ergens mee naartoe neemt. Deze hoezen krijg je meestal standaard mee na aankoop van een helm. 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *