Als je nagaat dat je een heel groot deel van je leven staand of lopend doorbrengt, dan kun je je voorstellen dat je voeten veel te verduren hebben. Het grootste deel van de mensen zullen nooit last krijgen aan hun bewegingsapparaat maar helaas geldt dat niet voor iedereen. Te weinig bewegen of sporten maar ook  aangeboren eigenschappen, blessures en leeftijd zullen het loopcomfort vaak negatief beïnvloeden. Dan wordt het juiste schoeisel steeds belangrijker. Zo kan een podotherapeut oefeningen geven en hierdoor verlichting bieden of door het aanmeten van speciale steunzolen. Met de juiste steunzolen is het lopen veel comfortabeler en ben je over het algemeen klachtenvrij. Helaas zijn steunzolen niet voor iedere schoen geschikt. Hoe ga je dat bijvoorbeeld doen tijdens de warme zomermaanden als het buiten warm is en je graag op slippers loopt? Gelukkig is daar ook iets op gevonden: custom made slippers. Deze worden helemaal gevormd naar jouw voeten waardoor je optimale ondersteuning zult ervaren.

Perfecte ondersteuning in huis
Met name als je thuis bent, loop je niet continu op schoenen. Dus ongemerkt breng je veel tijd door op blote voeten, sokken of op slippers. Als je last hebt van je bewegingsapparaat kunnen na verloop van tijd hierdoor je klachten toenemen. Custom made slippers, huisschoenen en sandalen op maat, geven je de perfecte ondersteuning voor dit soort momenten. Hoe kom je aan deze speciale slippers? Als je onder behandeling bent van een podotherapeut of orthopeed kunnen zij je doorverwijzen, maar je kunt ook zelf een afspraak maken bij een aanmeetpunt. Hier worden je voeten en manier van bewegen uitgebreid onderzocht met geavanceerde apparatuur waarmee je een digitaal beeld van je voeten krijgt. Hiermee kan er een zool gemaakt worden die precies bij jouw voeten past. Hierdoor zijn de slippers echt comfortabel. Custom made slippers geven je voeten de nodige steun die en worden vervaardig uit ecologische leersoorten. Het bovenwerk, de binnenvoering, het voetbed en de loopzool worden aangepast aan jouw klachten en wensen. 

Nederlandse technologie & Portugees vakmanschap
FITS custom made slippers combineert Nederlandse innovatieve technologie met traditioneel Portugees ambachtelijk vakmanschap. Elke FITS voetspecialist beschikt over speciale aanmeetapparatuur om jouw voet digitaal te scannen. Zij zijn op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen en meten jouw voet nauwkeurig op. Met die gedetailleerde informatie kunnen de gespecialiseerde ambachtslui in Portugal aan de slag. Alle FITS schoeisel wordt met de hand vervaardigd. Het productieproces bestaat uit meer dan 180 specialistische handelingen. Het resultaat is een ongeëvenaard comfortabel zittende slipper. 

Dameslijn
Naast de cutom made slipper kun je ook kiezen voor een lichte, maar warme huisschoen voor dames. Deze wordt vervaardigd uit 90% Italiaanse wol en 10% polyester. Ook deze lijn heeft een 3D aangemeten voetbed met therapeutische ondersteuning. Daarmee is deze huisschoen de binnenhuisoplossing voor orthopedisch verantwoord schoeisel. 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *