Deodorant is voor veel mensen de oplossing voor het voorkomen van nare geurtjes in je drukke dagelijkse leven. Het is natuurlijk gemakkelijk om te gebruiken en je voelt je ook direct een stuk frisser wanneer je het even snel op doet. Veel mensen voelen zich daarnaast een stuk zekerder bij het gebruik van deodorant, want het is niet alleen een verfrissing voor je oksels maar ook voor je neus. Toch zitten er wel enige risico’s verbonden aan het gebruik van deodorant, waarvan veel mensen nog niet op de hoogte zijn. Ook zijn er genoeg vervangende middelen te verkrijgen die net zo goed werken en een stuk gezonder voor je zijn.

Risico’s

Het schadelijke element uit deodorant is aluminium. Ik hoor je al denken, aluminium?! Veel mensen weten überhaupt niet dat dit in een deodorant zit. Wanneer je een deodorant op doet, wordt het aluminium opgenomen door de klieren in je oksels. Voor je lichaam is het een grote vraag wat het met aluminium moet doen, het wordt daarom niet afgebroken maar opgeslagen. Dit kan zorgen voor gevaarlijke consequenties als een vergoot risico op borstkanker.

Zweten is goed

Aluminium in deodorant zorgt als het ware voor een blokkade tegen het vormen van zweet. Natuurlijk is het voor eventjes fijn om geen vocht door te laten, maar je lichaam zweet natuurlijk niet voor niets. Het enige wat je graag wilt voorkomen zijn de luchtjes die vrijkomen bij het zweten, maar zweten is verder zelf goed voor je. Door te zweten voorkom je dat gifstoffen in je lijf blijven hangen, je zou dus juist blij moeten zijn als het uit je lichaam verdwijnt.

Chemische reactie

Daarnaast ken kan je er bijna niet omheen. Je hebt vast wel eens op het punt gestaan om een leuk wit shirt weg te doen omdat er gele vlekken onder je oksels zaten. Dit fenomeen komt dus ook door het gebruik van deodorant met aluminium. Door de combinatie van zweet, aluminium en katoen ontstaat er een chemische reactie die de gele vlekken veroorzaakt.

Gezond en goedkoop

Het is dus niet alleen een heel stuk gezonder voor je om een deodorant zonder aluminium te gebruiken, maar je kan er in de hete zomers ook nog eens een hoop geld mee besparen. Gegarandeerd dat je na de zomer nog mooi al je lichte kleding in de kast hebt hangen.

Lees ook eens onze blog over hoe jij mooi de zomer in kunt gaan!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *