Net als je huid, krijgt je haar ook op een dag een hoop te verduren. Denk maar aan het felle zonlicht of juist de kou waardoor je haar uitdroogt. Maar ook stylingproducten laten vette resten achter in je haar en op je hoofdhuid. Door deze dikkere laag wordt het lastiger voor je haar en huid om te ademen. Het gevolg is broos haar en schilfers op je hoofdhuid. Zorg daarom ook altijd goed voor je haar, zodat het mooi blijft glanzen. Was je haar niet te vaak, smeer regelmatig een voedend masker in je lokken en gebruik het liefst natuurlijke producten.

De grootste boosdoeners

Zonder dat je het wellicht beseft is er een grote kans dat je dagelijks je haar zelf beschadigd. Draai jij je haar dagelijks in een stevige staart of knot met een haarelastiekje met zo’n metalen stukje? Daar hebben we de eerste boosdoener al. Door het materiaal kan je de bovenste laag van je haar beschadigen. Door je haar te strak vast te draaien heb je overigens ook een grote kans dat je haar afbreekt. Veel mensen denken daarnaast dat het nodig is om je haar elke dag of minstens om de dag te wassen, maar dit is niet nodig. Door je haar vaak en veel te wassen, produceert je hoofdhuid te veel talg. Het resultaat is een vette hoofdhuid en ook vet haar. Wil je graag je haar een oppepper geven? Gebruik dan ook eens droogshampoo in plaats van het te wassen.

 

De juiste voeding voor je haar

Voorkom gespleten haarpunten en broos haar en geef je haar de juiste voeding door middel van een masker. Doe dit het liefst eens in de twee weken. Deze haarmaskers kan je kant-en-klaar kopen bij de drogist, maar het is natuurlijk ook mogelijk om zelf een voedend masker te maken. Dit is zeer eenvoudig en de benodigde ingrediënten zijn meestal dingen die je toch al in huis hebt. Denk aan eieren, olijfolie en honing. Online zijn er genoeg recepten te vinden. Laat het masker een uurtje intrekken, spoel het goed uit, laat je haar drogen en je lokken zijn weer helemaal sterk en glanzend.

 

Een nieuwe haarkleur zonder schadelijke stoffen

Haar kan daarnaast ook flink beschadigen als je het regelmatig verft. En zeker als jij je haar eerst laat ontkleuren. In haarverf zitten zeer schadelijke middelen zoals ammoniak. Daardoor kan je ook last krijgen van prikkende ogen als je de haarverf laat intrekken. Verf jij je haar altijd zelf? Dan raden wij je aan om de natuurlijke haarverf Herbatint te gebruiken. Deze geeft je lokken ook een permanente kleur, maar is op basis van natuurlijke ingrediënten zoals kruidenextracten. Er zit dus geen ammoniak in. Daarnaast draag je door dit natuurlijke haarproduct te gebruiken bij aan een beter milieu.

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *