De zomer komt eraan en dat betekent dat de temperaturen binnenkort weer gaan stijgen. Dit zonnige seizoen vieren we dan ook met allerlei festivals. Op een festival komen mensen van over de hele wereld bij elkaar om samen het leven te vieren en van muziek te genieten. Nederland kent allerlei soorten festivals, met ieder een eigen thema. Het ene festival is na een dag alweer afgelopen, terwijl het andere festival vier dagen duurt. Gelukkig hebben wij een aantal tips voor je ter voorbereiding op het festivalseizoen. 

De festival look

De perfecte festival look is deels afhankelijk van het thema van het festival, maar over het algemeen trekken mensen iets feestelijks of aparts aan naar een festival. Je kunt helemaal losgaan met gekke haaraccessoires, schoenen of een opvallende make-up look. Als je écht all-out wilt gaan, kun je je look helemaal afmaken door kleurlenzen op sterkte in te doen. Hoewel het een subtiele verandering is, zie je er wel meteen heel anders uit.

Op een dagfestival, is er vaak geen tent waar je spullen kunt bewaren. Aangezien zo’n festival de hele dag duurt, is het slim om laagjes aan te trekken. Trek bijvoorbeeld over je shirt een vest aan dat je overdag makkelijk om je middel kunt binden. Wanneer het ’s avonds koud wordt, trek je je vest weer aan en merk je niets meer van de kou! Als er regen wordt verwacht, is het handig om een poncho mee te nemen. Deze neemt bijna geen ruimte in beslag en zo kun je ook tijdens een regenbui lekker door blijven dansen.

Plannen

Zeker als je een heel weekend naar een festival gaat, is het van belang om alles goed te plannen. Hoe ga je er naartoe? Waar kun je overnachten? Soms biedt het festival slaapgelegenheden aan. Aangezien hotels en hostels vaak snel volgeboekt zijn in de omgeving van een festival, is het slim om op tijd iets te regelen. Naast de accommodatie, is het ook handig om het vervoer naar het festival van tevoren te plannen. Indien mogelijk is het slim om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Zo kom je niet in de file te staan, hoeft er niemand de rijden en hoef je ook geen parkeerkosten te betalen.

Tot slot is het handig om van tevoren uit te zoeken welke artiesten je absoluut niet wilt missen. Het kan namelijk nogal een opgave zijn om van de ene kant naar de andere kant van het festivalterrein te moeten rennen. Als je weet waar en hoe laat een artiest optreedt, kun je op tijd die kant op gaan en voorkom je onnodige stress.

Uiteindelijk is het het belangrijkst dat je je niet te druk maakt. Laat je zorgen los en geniet van alle muziek en de leuke sfeer. 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *