In tegenstelling tot mannen die eerst de hogere frequenties verliezen, verliezen vrouwen meestal de lagere frequenties in het beginstadium van het gehoorverlies. Dit betekent dat vrouwen met gehoorverlies vaak geen klinkers kunnen verstaan of onweer in de verte niet horen. Vrouwen realiseren zich wel eerder dat ze gehoorverlies hebben dan mannen en zijn ook veel eerder bereid met hun arts te praten en hulp te zoeken. Mannen zijn niet per definitie moeilijker dan vrouwen, maar ze aarzelen toe te geven aan hun leeftijd en een gehoorapparaat aan te laten meten. Mannen hebben de neiging om meer om macht te geven en het toegeven van fouten kan een uitdaging zijn, dus houden ze vast aan het idee van perfecte gezondheid en gehoor.

Het dragen van een gehoorapparaat heeft ook een groei doorgemaakt voor met het scala aan maten en kleuren. Het is nu mogelijk een gehoorapparaat aan te laten passen dat bijna onzichtbaar is. Ook is het onderzoek naar de echte oorzaak van het gehoorverlies veel beter geworden. Maar daar is tijd voor nodig.

Mannen willen zo snel mogelijk weer weg, vrouwen willen het probleem oplossen.

De audicien kan dus, gelukkig bij vrouwen meer tijd besteden aan onderzoek naar de oorzaak. Er wordt dus een beter advies gegeven en dus wordt er een beter gehoorapparaat gevonden!

Vrouwen zijn eerder gewend aan het maskeren van hun leeftijd door cosmetische chirurgie, het haar dat grijs wordt en dus geverfd moet worden of het krijgen van een bril. Het haar kan hun hoortoestel bedekken. Voor vrouwen zijn hoortoestellen steeds vaker de manier om een actief leven te verlengen!

Gehoorapparaten dragen, vrouwen gaan er beter mee om.

Vrouwen dragen hoortoestellen voor langere periodes per dag en gedurende meer opeenvolgende dagen dan mannen. Daardoor plukken vrouwen vaak beter de vruchten van een gehoorapparaat dan mannen. De meest voorkomende reden om het hulpmiddel niet te dragen zijn een slechte pasvorm of een geringe tevredenheid over de werking van het apparaat. Maar de keuze van gehoorapparaat heeft meer te maken met de tijd die de gebruiker investeert in bezoeken aan de audicien.
Vrouwen zullen vaker een audicien bezoeken om het gehoorapparaat aan te laten passen en dat garandeert een betere kwaliteit en dus een beter gebruikspatroon.

Vrouwen willen graag hun sociale leven behouden ook met gehoorproblemen.

Een biertje drinken met de buren kan ook wanneer je ze niet altijd verstaat. De omgang van vrouwen met hun sociale cirkel is meestal veel gedetailleerder. Een dagje uit met vriendinnen is dan ook moeilijker wanneer je niet goed hoort.
Als je enig type gehoorverlies of gehoorproblemen ervaart, neem dan contact op met een professionele audicien!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *