Als je kijkt naar alle posts op social media lijkt het wel alsof iedereen tegenwoordig alleen maar stralende witte tanden heeft. En hierdoor kan je zelf best een beetje onzeker worden. Maar laat je niet in de maling nemen, er is hier meestal sprake van een aantal Photoshop-skills of een andere filter. Want bijna niemand heeft van zichzelf hele witte tanden. Er zijn echter wel een aantal manieren die helpen om je tanden witter te houden.

De slechte gewoontes

Op je tanden zit een beschermende laag glazuur, wanneer hoe erger dit slijt des te meer vergroot jij de kans op gele tanden. Glazuur kan beschadigd raken door slechte gewoontes, zoals steeds bijten of harde snoepjes, pennen of je nagels. Maak dan ook nooit een flesje open met je tanden. Hierdoor beschadig je niet alleen de beschermende laag van je tanden, maar heb je ook nog eens grote kans dat je tanden afbreken. Niet doen dus. Verder bevatten koffie, wijn en energiedrankjes en sigaretten stoffen die je tanden kunnen verkleuren. Drink en rook dus niet al te vaak, drink genoeg water en poets je tanden meerdere keren per dag.

Dingen die je tanden geler maken

Naast het bovenstaande, zijn er ook nog een aantal andere dingen die je tanden geler laten lijken. Denk hierbij aan een opvallende rode lipstick of een blazer of blouse in een oranje of gele tint. Dit is een heel normaal effect, maar wordt dus niet extra onzeker als je ineens het idee hebt dat je tanden veel geler zijn geworden. Het is ook een optie om in dit geval de rode lipstick  te vervangen voor een variant in een iets meer neutrale kleur. Wat betreft de kleur van je kleding kan je alle kanten op. Zolang het maar geen gelige ondertoon heeft.

Bezoek de specialist

Maak de kleur van je tanden je echt behoorlijk onzeker? Of heb je er echt last van in het dagelijks leven? Dan is het tijd om een bezoekje te brengen aan de specialist, bijvoorbeeld de tandheelkunde praktijk in Dokkum. In deze praktijk gebruiken ze verschillende technieken voor een stralende witte glimlach. Voorbeelden hiervan zijn facings, donkere vulling vervangen door witte vullingen en tanden bleken. Neem contact op voor meer informatie over een passende behandeling.

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *