Als er een accessoire is dat ieder modemeisje deze zomer moet hebben, dan is het wel de elektrische fiets. Wait, what? Jawel, we kunnen er nu echt niet meer onderuit…. Elektrisch fietsen is de trend van dit jaar! Eerlijk is eerlijk; de e-bike heeft lange tijd te kampen gehad met een imago dat op zijn zachtst gezegd niet heel hip was. Die tijd is echter voorbij. Steeds meer jongeren stappen op de elektrische fiets en geef ze eens ongelijk. De elektrische fiets is natuurlijk uitgerust met trapondersteuning en het is juist dat extraatje dat fietsen op een e-bike zo comfortabel maakt. Als het aan ons ligt, stappen we deze zomer massaal op de elektrische fiets. De auto of de overvolle bus wat vaker laten staan en lekker duurzaam en sportief bezig zijn!

Fietsen 2.0: lekker in beweging zijn zonder jezelf totaal uit te putten

Voor rasechte modemeisjes is Nederland eigenlijk hartstikke onpraktisch. Iedereen gaat overal heen op de fiets – of het nu regent, sneeuwt of juist bloedheet is. Voor je outfit en je make-up is dat niet altijd handig (denk: verkreukte rokjes, mascara die uiteindelijk overal zit behalve op je wimpers. Niet fijn). De elektrische fiets is de oplossing voor iedereen die wel wilt fietsen maar niet blij wordt van alle eerder genoemde gevolgen die dat met zich meebrengt. De motor waarmee e-bikes zijn uitgerust, zorgen ervoor dat je – met minder inspanning – dezelfde afstand aflegt in minder tijd. Handig! Of je nu naar je werk gaat, naar college of naar die spannende date; op je elektrische fiets hoef je niet zo hard te trappen dat je zorgvuldig gestylde look volledig verpest is tegen de tijd dat je arriveert. Want!

Sportief en duurzaam op de e-bike

Dat elektrische fietsen zijn uitgerust met een motor, wil echt niet zeggen dat je daardoor helemaal niet meer in beweging bent. Het tegendeel is waar! Ook op een e-bike ben je eigenlijk bezig met een work-out, al voelt dat misschien niet zo. Wanneer je op de elektrische fiets zit, verbrand je in een half uur tijd toch al meer dan 90 calorieën.

Ook heel fijn aan de e-bike is zijn duurzame karakter. Vaak wordt de elektrische fiets gebruikt als vervanger voor de auto of het openbaar vervoer, omdat je toch redelijk lange afstanden af kunt leggen. In vergelijking met die vervoermiddelen, stoot een elektrische fiets vele malen minder CO2 uit en dat vindt moeder natuur weer heel fijn! Onderweg zijn op de e-bike betekent dus dat je kiest voor duurzaam transport!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *