Houd jij van verandering, of houd je liever alles bij hetzelfde? Er is 1 ding dat sowieso altijd zal blijven veranderen, of je het nu wilt of niet, en dat is het seizoen. Heb je een favoriet seizoen, of vind je het juist lekker dat buiten alles iedere paar maanden verandert, en je omgeving er weer compleet anders uitziet?

Steeds iets anders

Ieder seizoen heeft zo zijn charmes. In de lente lijkt alles fris en groen. Na een lange winterslaap wordt de natuur weer wakker, en lijken veel mensen ook weer wat meer energie te krijgen. De wereld wordt weer groen, de eerste zonnestralen laten zich zien. De zomer is opeens weer in het vooruitzicht.

De zomer, bij veel mensen favoriet, staat voor veel mensen synoniem aan een permanent vakantiegevoel. Lekker luieren in de zon, terrasjes pakken en tot laat buiten kunnen zitten. De zon zorgt ervoor dat veel mensen zich vrolijk voelen, steden bruisen en we gaan massaal naar buiten.

De herfst heeft weer heel andere charmes. Dit is het seizoen waarin de natuur de meest spectaculaire kleuren aanneemt. Je knippert twee keer met je ogen, en de eens groene bladeren aan de bomen veranderen opeens in een prachtig schouwspel van warme kleuren. 

In de winter tenslotte zoeken we graag de warmte en gezelligheid binnenshuis op. We dromen allemaal van een dik pak sneeuw, maar zijn stiekem ook wel blij als de temperaturen een beetje meevallen en we niet compleet ingepakt naar buiten hoeven.

Veranderingen

Bij het veranderen van de seizoenen hebben veel mensen de neiging om zelf ook de nodige veranderingen aan te brengen. In de lente halen we massaal frisse bloemen in huis, bijvoorbeeld, terwijl menig woonkamer in de herfst wordt opgefleurd met dennenappels en kastanjes. In de winter steken we graag heel veel kleine lichtjes aan, om het knusse gevoel nog eens extra te benadrukken. Maar wist je dat veel mensen, ongemerkt, ook hun uiterlijk aanpassen aan de seizoenen?
Zeker iets als een haarkleur is vaak erg seizoen afhankelijk. In de zomer kiezen mensen vaak voor een wat lichtere, zonnigere tint, terwijl de herfst vaak vraagt om warme tinten. Als je producten van een goed merk, bijvoorbeeld Loreal gebruikt, is het niet erg om je haar regelmatig in een wat andere tint te verven. En let maar eens goed op, Loreal haarverf met een donkere tint zal je in de zomer vaak links laten liggen, terwijl je er in de winter vaak juist voor zal kiezen.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *