Ben jij al fanatiek aan het sporten? Dan weet jij als geen ander hoe belangrijk een goede sportoutfit is. Ben je van plan om te gaan beginnen met trainen? Volg dan onderstaande tips, zodat je de perfecte outfit kunt selecteren die bij jouw sport én bij jouw lichaam past.

Op temperatuur blijven

Of je nu het liefst binnen of buiten sport, op de juiste temperatuur blijven is wel zo fijn. Let daarom bij de keuze voor jouw nieuwe t-shirt of legging op de stof. Vermijd 100% synthetische stoffen en kies voor ademende materialen. Ben je op zoek naar een outfit die je kan dragen in zowel de winter als ook in de zomer? Kies dan voor laagjes. Combineer bijvoorbeeld een luchtig hemdje voor de zomer met een trainingsjack van Adidas voor de koudere dagen.

Ultieme ondersteuning

Een goede sportbeha mag voor vrouwen niet ontbreken. Bij ieder type lichaam past een andere pasvorm en bijbehorende beha. Kies niet voor een kanten beha uit een lingeriewinkel, maar voor een luchtdoorlatend exemplaar met ondersteuning tijdens het sporten. Voor vrouwen met een grotere cupmaat hebben merken zoals Adidas, ook speciale beha’s voor het sporten ontwikkeld. Zo bieden zij modebewuste tops aan met extra stevigheid door de toevoeging van stabilisatoren op de bandjes.

Ook schoenen kunnen veel ondersteuning bieden tijdens het bewegen. Bij elke sport past een andere schoen. Zo zijn er voor mensen die van hardlopen houden schoenen met speciale demping en zijn er voor de sporters die aan Crossfit doen schoenen met stabilisatoren en extra grip op de vloer.

Squats en lunges

Niets is vervelender dan erachter te komen dat jouw nieuwe sportlegging niet squat-proof is. Kijk daarom bij het passen goed naar het materiaal en doe dit bij daglicht. Het licht in het pashokje kan een vertekenend beeld geven. Ook is het belangrijk om je te bewegen in jouw sportbroek, voordat je hem besluit aan te schaffen. Ga bijvoorbeeld even zitten op een bankje en kijk of de broek niet doorschijnt. Zo kan je straks met een gerust hart meedoen tijdens de Bodypump lessen in de sportschool, bij een lesje Bootcamp of een Crossfit training.

Stralen in jouw outfit

Kies voor een outfit waar jij je goed in voelt tijdens het sporten. Niets is vervelender dan oncomfortabele sportkleding of kleding waar jij je niet fijn in voelt. Fijne en mooie sportkleding kan een motivatie zijn om deze week toch een extra bezoek te brengen aan jouw sportschool of voor een tweede rondje hardlopen in het park.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *