Een overhemd is nog steeds een veel gedragen kledingstuk naar werk of voor een avondje uit. Nu zijn er legio aan vormen, maten en kleuren op het gebied van overhemden. Nu blijft er vaak de vraag staan: Wel of geen T-shirt onder je overhemd? Hier een aantal voor- en nadelen van een T-shirt onder je overhemd.

Voordelen

Er zijn verschillende voordelen om een T-shirt onder je overhemd te dragen. Hieronder de belangrijkste voordelen.

Comfortabel

Een T-shirt is erg comfortabel. Wanneer je een T-shirt draagt van goede kwaliteit met een zachte stof kan dit als een tweede huid aanvoelen. Dit zit lekker comfortabel en neemt transpiratie op.

Doorschijnen

Veel overhemden schijnen door. Niets is vervelender dan je onzeker voelen of je overhemd wel of niet doorschijnt. Een mooie oplossing is een T-shirt dragen onder je overhemd. Dit voorkomt niet alleen dat het overhemd niet doorschijnt, maar kan daarnaast ook nog een functie hebben. Wanneer het warm is zie je geen zweetplekken in je overhemd wanneer je begint te transpireren. Tevens is een T-shirt praktisch wanneer het koud is.

Legio aan mogelijkheden

Tegenwoordig zijn er legio aan mogelijkheden aan T-shirts met V-hals, ronde hals en meer. Er is dus voor iedere gelegenheid wel een T-shirt te vinden die onder je overhemd past. Draag je ook een stropdas, dan is het belangrijk dat je een hoge sluiting hebt. Hier kun je dus het beste kiezen voor een ronde hals. Wanneer dit niet het geval is en je de opening nog wat open laat, kun je beter gaan voor een V-hals. Bedenk dus goed voor welke gelegenheid je een T-shirt onder het overhemd draagt, zodat het T-shirt goed aansluit.

Nadelen

Helaas zitten er ook een aantal nadelen aan het dragen van een T-shirt onder een overhemd.

Warm

Vooral voor mannen die het snel warm hebben is het niet aan te raden om een T-shirt te dragen onder een overhemd. Een T-shirt is erg warm, waardoor je snel gaat transpireren. Niets is zo vervelend als zwetend op een feest staan.

Mogelijkheden

Tegenwoordig zijn er zoveel mogelijkheden op het gebied van overhemden dat een T-shirt eigenlijk overbodig is geworden. Op de huidige markt is de kwaliteit van de overhemden zo goed dat deze niet meer doorschijnen. Tevens zijn er veel verschillende tips voor het grondig reinigen van het overhemd, zodat er geen gele vlekken ontstaan in de oksels.

Denk dus goed na voordat je jouw volgende T-shirt koopt en zonder na te denken gebruikt voor onder een overhemd.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *