We kennen inmiddels het verhaal van Layrite. De pomades hebben al veel rockabilly’s gelukkig gemaakt met hun mooi opgemaakte pompadour. Ook in Nederland zagen we de opkomst van de pomade op waterbasis. Elke barbier gebruikt een pomade en in de opkomst van de pomades speelde Layrite een grote rol. Hoewel nog steeds veel mannen pomade gebruiken ontstond er ook een gat in de markt voor mannen die geen klassiek kapsel wilden. De pomade is vooral geschikt voor een mooie scheiding, pompadour of om het haar strak naar achteren te kammen. Voor de mannen die geen glimmend kapsel wilden maar juist een meer natuurlijke look met volume en textuur was er minder te kiezen. 

Het alternatief voor de pomade

Dit haarproduct is voor de man die geen klassiek en strak kapsel wilde maar juist structuur, volume en weinig glans. Ze kwamen met de Layrite Cement Clay. Uit de naam kun je al opmaken dat het product een enorme hold geeft. Met de Cement Clay weten ze weer een heel nieuwe doelgroep aan te spreken. Het is een meer pasta achtig product dat makkelijk in het haar te verdelen is en een matte afwerking geeft. De hold is geweldig en het product is nog steeds net als alle andere producten makkelijk uit het haar te wassen. 

Alleen de voordelen van een clay

Bij een clay hebben veel mannen vaak het probleem dat het te veel grip heeft. Het trekt echt aan het haar wanneer je het in je haar smeert. Ook is een clay vaak hard waardoor het veel moeite kost het uit het potje te halen. Dat is bij de Cement Clay totaal niet het geval. Het is dik maar wanneer je je vinger erin drukt voelt het als een paste. Het verdeelt erg makkelijk in het haar en geeft je veel controle hoe je je haar wilt stylen. 

Cement Clay zonder Clay

Nog een gek feitje is dat het product Cement Clay wordt genoemd terwijl wij geen enkel ingrediënt op het label kunnen vinden wat iets te maken heeft met een clay. Het product is dus eigenlijk geen clay maar heeft wel alle eigenschappen van een clay. Zolang het product presteert maakt dat natuurlijk ook niks uit. 

Het product bestaat nu alweer een aantal jaren en is nog steeds de best seller onder de clays. Je ziet vaak dat voor veel mannen die geen klassiek kapsel willen en niet uit de voeten kunnen met een pomade, de cement clay het alternatief is. Het is voor bijna ieder kapsel geschikt. Of je nou die scheiding wilt of een natuurlijke look, De cement clay doet z’n werk dankzij de geweldige hold en de controle die het product je heeft. Een blijvertje. 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *