Laat je de elektrische fiets eens staan en neem je de auto? Dan wil je natuurlijk wel goed voor de dag komen.

Wat is raamfolie precies? Raamfolie voor de auto is een zeer dunne folie die op ramen kan worden geplakt. Voor auto’s bestaat deze uit twee lagen van polyesterfilm die zelfklevend is. Auto raamfolie heeft een zeer sterke plakkracht en wordt altijd aan de binnenkant bevestigd. Eenmaal aangebracht is de raamfolie niet makkelijk meer te verwijderen.

Wil je toch raamfolie van een autoruit verwijderen, dan moet dit met warmte gebeuren om te voorkomen dat je de ruiten beschadigt. Gebruik hiervoor een föhn. Maak de folie niet te warm en richt de föhn niet te lang op één plaats. Als de folie warm wordt kan je voorzichtig beginnen een hoekje los te maken om vervolgens de folie te verwijderen. Maak de ruit daarna goed schoon zodat er geen sporen van lijmtesten overblijven.

Onderhoud van raamfolie auto

Er zijn diverse soorten raamfolie om je auto mee te pimpen. Deze vragen in het algemeen niet erg veel onderhoud. Regelmatig afnemen met een doekje met water en huishoud azijn is meestal wel voldoende. Hou er rekening mee dat de folie zeer dun is en beschadigd kan worden door scherpe voorwerpen maar ook door zandkorrels. Verwijder eventueel zand dus eerst met een zacht doekje of een borsteltje. Scherpe of agressiever schoonmaakmiddelen zijn niet geschikt om de folie mee te reinigen. Bij goed onderhoud zal de folie even lang meegaan als de levensduur van je auto.

De diverse soorten raamfolie voor auto’s

Er zijn vier basissoorten autoruitfolie. Het verschil wordt gemaakt door de deeltjes die zich tussen de twee lagen film bevinden. We onderscheiden de volgende types:

1. Zonwerend UV/ warmtewerende raamfolie

De naam zegt het al. Deze folie beschermt je tegen de brandende en hinderlijke zon in de auto. Deze getinte folie vermindert de schittering en voorkomt verblinding. Daarnaast is er een belangrijke warmtewerende werking. Maar liefst 50% van de warmte wordt tegen gehouden. Zeker op extreem warme dagen is dit bijzonder comfortabel.

2. Inkijkwerende verduisteringsfolie

Deze folie is in diverse tinten verkrijgbaar met elk unieke eigenschappen. De transparante folie hindert je absoluut niet in je zicht maar voorkomt dat iemand naar binnen kan kijken. De folie kan je eenvoudig combineren met veiligheidsfolie.

3. Folie om autoruiten te blinderen

Laten we maar duidelijk zijn. Deze folie gebruik je om je auto een stoer uiterlijk te geven. Er zijn diverse kleuren beschikbaar. Ineens heeft je auto een andere uitstraling: cool en stoer.

4. Veiligheidsfolie/ inbraakwerende folie

Deze folie bestaat uit meerdere lagen polyester en is daardoor bijzonder stevig. Ook wordt er extra lijm gebruikt zodat de folie zeer sterk hecht aan de ruit. Dat betekent dat de ruit veel sterker wordt. Met deze folie is het bijna onmogelijk om een ruit in te slaan omdat de folie het glas bij elkaar houdt. Ook opspattende steentjes zullen veel minder schade aanbrengen dan zonder folie. Voel jezelf zeker met ruiten die extra stevigheid hebben verkregen. De veiligheidsfolie is transparant maar kan ook eenvoudig worden gecombineerd met inkijkwerende/ verduisteringsfolie. Zo ziet je auto er ook nog extra chique uit.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *