Diverse beroepsgroepen vragen om gepaste kleding, met een nette uitstraling. Neem bankpersoneel. Er is volop klant-contact en daarom wordt er een nette kledingstyle verlangt op de werkvloer, zonder dat er bedrijfskleding wordt gedragen door de bankmedewerkers. Zij dienen hun kledingstyle op de heersende bedrijfscultuur af te stemmen.

Casual? Of toch een maatpak?

Vrouwelijke bankpersoneel heeft het een stuk gemakkelijker wat betreft de kledingkeuze dan hun mannelijke collega’s; zolang het ensemble smaakvol is kan er zowel een lange broek als rok/ jurk gedragen worden. Natuurlijk verschijn je als vrouwelijke medewerker nooit met blote armen op het werk, in een minirok, op teenslippers of zonder panty – verder geniet je een best grote vrijheid.

Mannelijke employees verschijnen doorgaans in een pak, of in nette pantalon/ overhemd/ stropdas op de werkvloer. Vanzelfsprekend draag je als bijvoorbeeld bankmedewerker nooit een overhemd met korte mouwen.

Casual, met klassieke twist

Om enige variatie in te voeren binnen de kledingkeuze mag best uitgeweken worden naar wat meer casualkleding (denk aan b.v. 2trendy.nl).

  • Chino’s (pantalon) zijn bijvoorbeeld een excellente keuze voor het combineren van vrijetijdskleding met werkkleding. Je kunt de chino op velerlei momenten dragen. Afhankelijk of je er een overhemd op draagt of vlot t-shirt varieert je uitstraling.
  • Draag er een mooi getailleerd overhemd op, ook te vinden binnen de webshop, van een degelijk Scandinavisch merk als Les Deux (hoewel de naam anders doet vermoeden betreft het hier een Deens modemerk). Natuurlijk draag je tijdens het uitoefenen van je beroep een effen overhemd, zonder enige vorm van opdruk.
  • Rustig sportjack. Welke buitenkleding draag je op casual nette kleding? Bij voorkeur een rustige, sportieve jas van bijvoorbeeld de merken Fila, Fat Moose of Nike. Altijd goed en altijd naar de laatste mode.

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *