Velen van ons bereiden zich voor op het strand, gaan naar een paar zwembadfeesten of gaan deze zomer op vakantie. Maar er is een nadeel: proberen onze bikinilijn vlekkeloos soepel te krijgen, zonder ingegroeide haartjes of rode bultjes. De opties voor ontharing zijn eindeloos, van scheermes tot waxen tot laser ontharen, maar het kiezen van een schoonheidsregime dat voor ons werkt, kan een uitdaging zijn.

 

Scheren is een van de goedkoopste en meest toegankelijke methoden voor ontharing, omdat we het zelf onder de douche kunnen doen. Het is het beste voor benen, oksels, de bikinilijn en zelfs om gezichtshaar te verwijderen, als we niet gevoelig zijn voor huidirritatie, bultjes of ingegroeide haartjes. Deze techniek kan echter onaangename bijwerkingen hebben, zoals kerven en wonden.

 

Waxen en laser ontharing. Deze twee methoden bieden een veel gladdere huid dan scheren. Waxen kan onze huid wekenlang glad maken, terwijl er claims zijn die laser permanent zijn. Sommige vrouwen zijn echter onbeslist en vragen: “Wat is beter?”

 

Bikini wax versus laser ontharen: wat is beter?

We weten allemaal dat de bikinilijn erg gevoelig is, daarom is het goed om naar onze opties te kijken – tijdelijk of permanent.

 

Het waxingsproces

Bikini waxen maakt gebruik van een was die fysiek haartjes uittrekt, en voor sommigen kan dit pijnlijk en irriterend zijn. Het wordt toegepast, dus het is belangrijk dat een schoonheidsspecialist goed getraind is om de temperatuurinstelling voor hun specifieke was te corrigeren om te voorkomen dat de huid verbrandt. In harsen zijn er de juiste technieken om wax snel en veilig van de huid te halen, zodat het de huid niet aftrekt of kneust.

 

Het wordt aanbevolen dat het haar minstens een halve centimeter lang is voorafgaand aan de behandeling. Als het haar te lang is, kan het erg pijnlijk zijn; als het te kort is, kan het afbreken en niet van de wortel worden getrokken. Na het ontharen, is het gebruikelijk om de haargroei al in een week te zien.

 

Het laserproces

Laser ontharing werkt door het vernietigen van de haarzakjes door het verwarmen van de haren. Het gebruikt een licht dat de wortel van het haar behandelt, waardoor het de haargroei vermindert of de dichtheid van de haren vermindert. Irritatie kan een aantal dagen na de behandeling aanhouden. Er is echter een actuele anesthesie beschikbaar om de pijn te minimaliseren.

 

In tegenstelling tot harsen, duurt het ongeveer een tot twee maanden voordat het haar weer is gegroeid. Na elke laser behandeling groeit het haar ongeveer 20 procent dunner terug, omdat de groei na een paar behandelingen te verwaarlozen is. Uiteindelijk zal haargroei in het behandelde gebied niet aanwezig zijn.

 

Bikini wax versus laser ontharen: De uitslag

Een bikini wax of laser zijn beide effectief in wat ze doen: ongewenste haartjes verwijderen. Eén methode kan binnen een week tot haargroei leiden, terwijl de andere de groei volledig kan stoppen. Of u nu alle haar wilt weg doen, of gewoon voor speciale gelegenheden wilt doen, elke service kan op specifieke behoeften inspelen.

 

Maar als we in de zomer bikini-ready willen zijn, moeten we van te voren laserbehandelingen laten uitvoeren. Laserbehandelingen gedurende de zomermaanden betekent dat we het behandelde gebied uit de zon moeten houden en zonnebrandcrème moeten gebruiken. Het duurt zes tot zeven weken tussen de behandelingen voordat je op een strandvakantie kunt gaan, of je kunt een pauze nemen in de lente en in het najaar behandelingen afmaken.

 

Ondertussen kun je waxen tijdens de zomermaanden. Het maakt je iets meer gevoelig voor de zon, dus een goed gebruik van zonnebrandmiddelen is een must. Ook kan de week voorafgaand aan je menstruatie de huid gevoeliger worden.

 

Deze twee schoonheidsbehandelingen bieden de belofte om ongewenste haren te verwijderen – zowel tijdelijk als permanent.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *