Onderzoek heeft uitgewezen dat wel 80% van alle vrouwen de verkeerde bh dragen. Het vinden van de juiste bh kan nogal een hele klus zijn. Als je niet de juiste bh draagt, kan dit voor veel lichamelijke klachten zorgen, denk bijvoorbeeld aan rug- of nekpijn. Je bent natuurlijk op zoek naar een bh die comfortabel zit, maar deze moet er ook mooi uitzien. Wij delen een aantal tips met je die je kunnen helpen als je op zoek bent naar een nieuwe bh.

Wat voor model zoek ik?

Voordat je op zoek gaat naar een nieuwe bh, moet je jezelf afvragen naar wat voor model je op zoek bent. Zoek je een bh die je borsten kleiner laat lijken of juist groter? De keuze is reuze als het gaat om bh’s.

  • Bh met beugel

Deze bh heeft beugels aan de onderkant van de cups. Deze beugels zorgen voor meer ondersteuning en comfort. Deze is zowel geschikt voor vrouwen met een kleine als grote cupmaat.

  • Bh zonder beugel

De naam zegt het al, deze bh heeft geen beugels. De natuurlijke vorm van je borsten wordt geaccentueerd.

  • Push-up bh

Deze bh heeft extra vulling onderin de cup, waardoor je borsten omhoog en dichter naar elkaar toe geduwd worden. Je borsten lijken hierdoor groter en je krijgt een extra decolleté.

  • Strapless bh

Dit is een bh met afneembare bandjes. Dit model is ideaal voor onder tops en jurkjes met blote schouders. Een strapless bh heeft vaak cups die je de nodige ondersteuning bieden.

Bepaal je maat

Als je voor jezelf duidelijk hebt wat voor soort bh je zoekt, dien je je bh-maat te bepalen. Het is belangrijk dat je dit regelmatig doet, je lichaam kan namelijk veranderen. Je kunt het beste een bh dragen wanneer je de maat gaat opmeten. Meet als eerst de maat van de borstomvang onder de bost. Vervolgens meet je de cupmaat. Je meet hierbij het volle gedeelte van je borst op. Daarna kun je verschillende modellen vinden welke cupmaat jij hebt. Maar je kunt natuurlijk ook naar een lingeriewinkel gaan. Hier helpen ze je graag met het bepalen van jouw bh-maat.

Pas de bh

Als je een nieuwe bh gaat kopen, is het het belangrijkst dat de bh comfortabel zit. Koop daarom niet zomaar een bh, pas deze altijd in de winkel. Zo kun je uitproberen of de bh goed zit en je geen miskoop begaat. Let er vooral op dat de beugel niet te veel drukt. De beugels moeten namelijk langs de gehele onderkant van de borsten perfect aansluiten. Zit de bh lekker? Trek dan altijd nog even een shirt erover aan om te kijken hoe de bh staat onder de kleren.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *