Sokken kunnen jouw outfit helemaal afmaken of eigenlijk helemaal verpesten. Sokken worden vaak vergeten als de outfit wordt uitgekozen, maar met sokken kan je juist jouw outfit succesvol maken. De bekendste sokken op de markt zijn de normale langere sokken en de sneakersokken. Maar wat is nou eigenlijk het verschil? En hoe en wanneer draag je ze? In dit artikel wordt het helemaal uitgelegd!

Hoe draag je deze sokken?

Het grootste verschil zit natuurlijk in de lengte. De normale sok komt tot boven de enkel en de sneakersok stopt net onder de enkel. Het grootste verschil zit echter in hoe de sok gedragen wordt. De sneakersok is vooral geliefd in de zomer, wanneer je zomerse kleding draagt. Meestal houdt dit in dat je dan een korte broek of een zwembroek draagt. Wanneer je deze combineert met sneakers zijn sneakersokken natuurlijk ideaal. Deze steken niet boven je sneakers uit, waardoor het lijkt alsof je geen sokken draagt. Tegenwoordig kan je ook de normale sok dragen met een korte broek of een zwembroek, maar dit wordt voornamelijk gedaan door de jongere heren. Je kan dus ook, met voorkeur voor de sportsok, langere sokken combineren met een korte broek.

Tip: hippe, stijlvolle sneakersokken speciaal voor mannen 2018

In de winter is het fijn om de normale langere sok te dragen. Als je dan op de fiets zit en je broek kruipt iets omhoog zijn je enkels altijd nog beschermt tegen de kou. Ook ziet dit er afgewerkt uit als je sok toch nog een klein beetje zichtbaar is. Je kan er zelf voor kiezen om een effen sok te dragen of een gekleurde gekke sok. Dit hangt ervan af wat je wil uitstralen. Als je creativiteit en intelligentie uit wil stralen wordt de gekleurde sok aangeraden.

Nadeel sneakersok

Steekt er bij jou nou altijd een klein randje boven je sneakers uit waardoor het zichtbaar is dat je sokken draagt? Dan hebben wij goed nieuws, want op de markt zijn er tegenwoordig onzichtbare sokken. Het merk FALKE heeft de onzichtbare sok bedacht. Deze zijn speciaal ontwikkelt dat er absoluut niks meer te zien is van je sok.

Weet je nog steeds niet welke sokken er bij jouw outfit passen? Stel jezelf dan eerst de vraag of je wil dat je sokken zichtbaar zijn. Is het antwoord nee, ga dan voor de sneakersok. Is je antwoord ja, dan kan je voor de normale sok gaan en dan heb je natuurlijk keus uit de effen sok of de gekleurde. Hier vind je het overzicht herensokken (zonder verzendkosten) van hemdvoorhem.nl. Is je antwoord geen nee en geen ja ga dan voor de lange sok op koude dagen en de sneakersok op de warmere dagen!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *